Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Notícies


Dimecres, 6 de juliol del 2016
Tot a punt per a la Festa Major 2016

La presentació del documental i la posterior recepció seran el primer dels actes programats per a la Festa Major de Polinyà 2016. El pregó, que tindrà lloc el divendres 8 de juliol a les 21.30 h, estarà amenitzat pels monòlegs i l’humor de Miguel Ángel Marín. A partir d’aquí s’hi han programat una cinquantena d’actes per a tots els públics fins al dilluns 11 de juliol. Espectacles infantils i familiars, la festa de l’aigua, el Mag Lari, concerts, el futbol fang, havaneres...  I per acabar els tradicional correfoc i el castell de focs. Tota la programació es pot consultar al web www.festamajorpolinya.cat.

Per segon any l’Ajuntament també ha organitzat un concurs de fotografia a Instagram amb la Festa Major com a temàtica. Només caldrà pujar les imatges a Instagram amb l’etiqueta #fmpolinya16. Cada participant podrà presentar tantes fotografies com vulgui i el premiat rebrà una tauleta tàctil de regal.

80 anys de l'inici de la Guerra Civil


Aquest any en farà 80 del començament de la Guerra Civil i, aprofitant aquesta data, el quart documental de la col·lecció Polinyà, les veus del nostre Poble versarà sobre la Guerra Civil i de com la van patir els veïns del municipi.

‘Homes al front i dones al camp en temps de guerra’, a través de les experiències personals de polinyencs i polinyenques, ens parla  dels bombardejos, d’aquells que es van haver d’amagar, de les duríssimes condicions dels que, obligats, van marxar al front i de les dones valentes que, soles, van treballar la terra per a alimentar les seves famílies. Els testimonis també ens expliquen què recorden sobre els refugiats arribats d’altres parts del país i sobre els avals. Aquest documental és una oportunitat per conèixer la història i ser testimonis de la memòria oral del nostre poble.

El projecte de la memòria històrica de Polinyà es va inicia el 2006 des de l’Arxiu Municipal i el 2010 es van enregistrar les entrevistes als testimonis. Per això algunes de les persones que van col·laborar-hi explicant el seus records i contribuint, així, a la recuperació de la memòria oral i la història de Polinyà, ja han mort.

L’estrena del documental es farà el dijous 7 de juliol a les 20 hores al Roure (c/ Ernest Lluch, 7) durant la recepció de Festa Major. Hi assistiran tant les persones que hi han col·laborat amb els seus testimonis com aquells que han participat en el grup de recerca històrica responsable del projecte. El documental es tornarà a passar el dissabte 9 de juliol a les 17 h, també al Roure.

Moltes de les fotografies que il·lustren el documental han estat donades per veïns i veïnes de Polinyà. I també hi ha col·laborat el grup d’Amics del Museu històric de Polinyà i l’historiador Benjamí Benedicto, que ha publicat més d’una vintena de treballs sobre la història del Vallès en llibres i revistes.


Twitter Twitter Twitter Facebook La Tafanera
Imatges

Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat