Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Notícies Via Pública


Divendres, 10 d'octubre del 2014
Entra en vigor la ordenança de civisme
S'instal·len plaques informatives en places i zones verdes i properament s'iniciarà una campanya de vigilància i control
Després d'haver fet els tràmits administratius pertinents i amb la publicació al Butlletí Oficial de la Província, el passat dilluns 6 d'octubre, entra en vigor la nova ordenança de Convivència i de l'ús de la via pública que es va aprovar al Ple municipal de maig.

L'ordenança de convivència i civisme és una eina que té com a objectiu principal l'establiment d'un marc normatiu de convivència social i respecte mutu, que fomenti la cohesió social, les relacions respectuoses entre la ciutadania, tant a nivell individual com col•lectiu, per tal que tothom pugui desenvolupar en llibertat les seves activitats de lliure circulació, d'oci, de trobada i esbarjo, amb ple respecte a la dignitat i als drets dels altres i a la pluralitat d'expressions i de formes de vida diverses existents a la població.

Pel que fa a l'abast de l'Ordenança, s'han considerat els aspectes rellevants en l'ús de l'espai públic perquè sigui una eina útil que permeti prevenir els conflictes i, al mateix temps, abordar-ne les conseqüències, per avançar cap a una ciutat on el diàleg i el respecte conformin part del comportament quotidià.

En aquest sentit, també preveu l'impuls d'actuacions preventives, comunitàries, formatives, educadores i mediadores per promoure els valors de civisme i convivència.

Un dels comportaments incívics que prolifera als nostres dies són les males pràctiques a la via pública en relació als animals de companyia i, sobretot per la poca cura d'alguns propietaris en la recollida d'excrements. Es per això que coincidint amb l'entrada en vigor d'aquesta ordenança, des de la regidoria de Via Pública s'ha instal•lat una vintena de cartells que informen de les males pràctiques en parcs i zones verdes del nostre municipi. Alhora, també hi ha previst instal•lar properament rètols per informar de les sancions a què estan sotmesos els propietaris que incideixin en aquestes males pràctiques i en breu s'iniciaran controls i vigilància per part de la Policia Local, en les zones on s'ha detectat més incidències.

 

Twitter Twitter Twitter Facebook La Tafanera
Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat