Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Notícies Educació


Dimarts, 30 d'abril del 2013
Els alumnes de l'escola Pere Calders, protagonistes d'un reportatge de televisió
Explica el programa "Llegim en parella" que porta a terme el centre. Podeu veure el reportatge en l'enllaç de la notícia
El dia 24 d'abril un equip del programa de televisió Univers de Formació de La Xarxa de Televisions Locals (9TV i 9FM), es va desplaçar a l'escola Pere Calders per fer un reportatge sobre el programa 'Llegim en parella" que es desenvolupa en aquest centre.

El programa "Llegim en parella" es basa en la tutoria entre iguals i aprenentatge cooperatiu ja que es tracta de parelles d'alumnes del mateix curs amb un grau diferent de competència lectora que aprenen oferint-se ajuda pedagògica mútua. L'alumne tutor aprèn ensenyant al seu company i alhora l'alumne tutorat aprèn amb l'ajuda personalitzada i permanent que rep del seu company tutor. A més, els mestres animen a les famílies perquè puguin actuar de tutors de lectura dels seus fills des de casa

El professorat que desenvolupa aquest programa de treball cooperatiu per a la millora de la comprensió lectora forma part del grup de treball, escoles inclusives, de la UAB. Des del departament de comunicació de la UAB van proposar l'escola Pere Calders com a escola protagonista del reportatge ja que l'escola participa en el grup de treball de la UAB des de fa 5 cursos i és una de les que va iniciar el projecte.

La proposta de reportatge va ser gravar un grup d'alumnes de segon de primària i una parella d'alumnes en especial, fent l'activitat "Llegim en parella". Tanmateix fer una entrevista a una família a la llar familiar (donat que la tasca es fa conjuntament) i a un mestre de l'escola.

El reportatge gravat s'emet en 25 televisions locals arreu de Catalunya i concretament a dues del Vallès. A Polinyà es sintonitza a través de Vallès Visió.

El progrma es va emetre la setmana del 6 a l'11 maig i el podeu veure en l'enllaç adjunt, a la web del canal.

 

 

Twitter Twitter Twitter Facebook La Tafanera
Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat