Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Notícies Promoció Econòmica


Divendres, 2 de novembre del 2012
El Cluster Packaging d'Alimentació de Catalunya es constitueix com a entitat en un acte celebrat a Sabadell
Des de Promoció Econòmica de l'ajuntament s'ha estat treballant des del 2008 per impulsar el projecte
Un total de 25 empreses de tot el territori català van signar a finals d'octubre els estatuts de constitució del Clúster, un sector que factura a Catalunya 4.600 milions d'euros amb 550 empreses i ocupa a 11.000 persones

L'associació en la qual s'han implicat empreses i administracions, entre elles l'ajuntament de Polinyà té l'objectiu de millorar la competitivitat del teixit productiu català. Posteriorment a la signatura dels estatuts de la Junta Directiva i dels socis fundadors del Clúster s'ha celebrat un acte que ha comptat amb la presència de l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, l'alcaldessa de Barberà del Vallès, Ana del Frago, el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Innovació de Castellar del Vallès, Joan Creus; el regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de Polinyà, Manuel Soto; el gerent de dinamització de clústers d'ACC1Ó - l'agència per a la competitivitat de l'empresa catalana del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya-, Joan Martí; i responsables de més de 40 empreses.


Sabadell, Barberà del Vallès, Castellar, Polinyà, Sant Quirze del Vallès i Santa Perpètua i el seu entorn van començar a treballar l'any 2008 en aquest projecte. Les administracions locals han treballat en xarxa amb el suport d'ACC1Ó de la Generalitat, el Centre Tecnològic Leitat i el Barcelona Institut of Packaging (BIP), que ha assumit el paper de dinamitzador del clúster aportant el seu coneixement i xarxa de contactes d'abast nacional.

La nova presidenta del Clúster, Núria Font, ha indicat que el clúster forma part d'un sector amb molt futur i es deixa la porta oberta a les empreses que es vulguin incorporar a aquest nova entitat. L'acte d'avui també ha servit per presentar la plataforma web del Cluster www.clusterfoodpack.cat i el pla de treball. S'ha previst fins abril de 2013 un conjunt d'activitats estratègiques. Des de missions internacionals a Chicago i París en el marc de diferents fires sectorials a trobades amb altres clúster que operen a Catalunya per explorar possibles vies de cooperació, així com jornades tècniques i preparatòries del següent pla de treball del clúster.

Origen del Clúster


El primer pas donat per les administracions locals va ser identificar l'existència d'aquest clúster. Es va detectar que la indústria alimentària i auxiliar d'aquesta, més el seu sistema de valor, concentrava un gran potencial a l'entorn territorial del Vallès Occidental. Sumant els cinc municipis del projecte es va comprovar ja al 2009 que aquest clúster integrava més de cent empreses amb un facturació de més de 1.600 milions d'euros.

Des de llavors, s'han treballat per traslladar aquesta realitat a les mateixes empreses tant vallesanes com d'arreu del territori català amb l'objectiu de poder treure el màxim profit i posar en contacte empreses de diferents àmbits per a que poguessin cooperar entre elles. En aquest sentit, el clúster ha anat seguit el seu camí natural de ser gestat i impulsat des de l'àmbit públic per tal que posteriorment les empreses poguessin agafar el relleu.

Twitter Twitter Twitter Facebook La Tafanera
Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat