Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Notícies Acció Social


Dimecres, 9 de maig del 2012
El Banc d'Aliments, impulsat per l'Ajuntament de Polinyà, rep el suport de l'Obra Social la Caixa amb una aportació de 5.000 euros
L'acord s'ha signat aquest matí
Avui han presentat la participació de l'Obra Social la Caixa en aquest projecte l'alcalde de Polinyà, Ramon Mayoral, i la directora de l'oficina de la Caixa a la població, Cristina Vilardebò.

La situació de crisi econòmica actual ha posat de manifest la necessitat coordinar més acuradament la tasca que el departament de serveis socials de l'ajuntament realitza amb més famílies més vulnerables de la població. Per aquest motiu es vol introduir un nou model de funcionament basat en el repartiment de lots d'alimentació bàsics, bolquers i alimentació infantil i productes d'alimentació frescos.

Les peticions es gestionaran a través de la regidoria de Serveis Socials, qui farà una valoració econòmica i social de les famílies demandants, i un cop aprovat segons els barems municipals se'ls derivarà al Banc d'Aliments.   


Característiques del Banc d'Aliments

La funció d'aprovisionament d'aquest banc es farà majoritàriament a través de la provisió d'aliments a càrrec del pressupost municipal però també amb l'aportació dels excedents alimentaris del Banc d'Aliments Europeu que arriben a través de la Creu Roja.

La distribució es farà en un local municipal, amb la col·laboració de voluntaris de la Creu Roja, qui s'encarregaran de la preparació i entrega dels lots d'aliments. Aquesta entrega es farà dos cops al mes, i l'entrega de productes frescos es farà a través d'establiments collaboradors.

Obra Social la Caixa: Un compromís amb les necessitats socials

L'entitat mantindrà el pressupost de l'Obra Social en 500 milions d'euros per l'any 2012, la mateixa dotació dels darrers 4 anys. Aquesta quantitat situa a l'Obra Social la Caixa com la primera fundació privada d'Espanya i una de les més importants del món.

Un any més, la prioritat serà l'atenció a les principals necessitats dels ciutadans amb el desenvolupament de programes socials i assistencials, als quals es dedicarà el 66,3% del pressupost (331,5 milions d'euros). L'apartat cultural acapararà el 13,8% de la inversió (69 milions); els programes de Ciència, Investigació i Medi ambient suposaran el 13,5% (67,6 milions) i el suport a l'educació i formació, el 6,4% (31,9 milions) d'euros.

Twitter Twitter Twitter Facebook La Tafanera
Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat