Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Notícies


Diumenge, 11 de setembre del 2016
Polinyà celebra la Diada amb una ofrena floral, música i poesia

L'alcalde de Polinyà, Javier Silva, acompanyat de tots els regidors de l'Ajuntament, excepte el del PP, ha llegit un manifest consensuat amb les diferents forces polítiques. Un text que ha destacat tant la voluntat del poble català per expressar “democràticament els anhels d’aquesta societat, el marc on volem viure i la intenció de fer un país millor” com la “judicialització per part del govern de l’Estat espanyol dels nostres representants escollits democràticament” per haver posat les urnes. Tot plegat sense oblidar dos dels principals problemes que contextualitzen la Diada d'enguany: la crisi econòmica i el drama dels refugiats. El manifest complet es pot llegir al final de la notícia. 

Ofrena floral 

També s'ha fet la tradicional ofrena floral. Però per primera vegada, aquest any, s'ha fet al monument a Rafael Casanova inaugurat l'abril passat.  En aquesta ofrena, a més de l'Ajuntament, han participat els diferents partits polítics amb representació al Consistori amb l'excepció del Partit Popular. Diverses entitats de Polinyà també hi han participat: Germandat de Polinyà, el Grup de Polinyà, l'Associació de Pessebristes, l'Associació d'Ajuda a l'Emigrant, l'AMPA de l'Escola Polinyà, l'ANC Polinyà, el Club Ciclista Polinyà, el Club d'Enganxes, les Dones de Polinyà i l'Associació de Bercianos. 

L'acte de celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Polinyà també ha comptat amb l'actuació de la Coral de Sant Sebastià del Casal de la Gent Gran i un recital poètic a càrrec de la Germandat de Polinyà. 

 

Manifest de l’Ajuntament de Polinyà

11 de setembre de 2016, Diada Nacional de Catalunya

L’11 de setembre, la Diada Nacional de Catalunya, és sempre un moment de reflexió sobre el nostre futur com a poble, un moment de record i reconeixement a aquells que el 1714 van defensar Catalunya fins al final, un moment de manifestar la nostra voluntat de construir una Catalunya segura, pròspera, justa, honesta i lliure així com per refermar el nostre compromís amb la nostra llengua, la nostra cultura, valors i història.

Avui, els catalans i les catalanes recordem l’extraordinària capacitat que el nostre poble ha demostrat al llarg de la seva història, aixecant-se sempre després de les desfetes i enfortint-se davant de les adversitats. Ara és l’hora de debatre el moment social, econòmic, ecològic, cultural, polític i democràtic d’aquesta nova Catalunya i deixar clar que amb valors com el treball i l’esforç conjunts podem, un cop més, superar les dificultats i donar resposta als reptes que tenim com a país.

I és que, un any més, afrontem una Diada marcada per aquests fets: 

- La voluntat del poble català, que vol expressar lliure i democràticament els anhels d’aquesta societat, el marc on volem viure i la intenció de fer un país millor.

- La judicialització per part del govern de l’estat espanyol dels nostres representants escollits democràticament per posar urnes perquè la ciutadania s’expressi lliurament i per permetre un debat d’idees al nostre Parlament.

- La crisi i les seves duríssimes conseqüències, que encara castiga els més febles de la nostra societat.

- El drama dels refugiats, que ja fa massa temps que dura i que els diferents governs de l’estat espanyol i Europa no han sigut capaços d’afrontar.

Un any més, el món local és qui està en primera línia amb la ciutadania, qui ha fet el possible per satisfer les demandes i necessitats socials, qui està al capdavant de la lluita contra les injustícies socials i qui més s’ha mobilitzat davant el drama dels refugiats. Som els ajuntaments, malgrat els continus atacs que rebem, els que estem fent grans esforços per donar respostes i així continuarem treballant. 

Treball, esforç, cultura, història, llengua i valors són paraules que centren aquest manifest. És l’esperit de superació, de confiança en la nació catalana i en la seva gent, el que ens mou a manifestar el nostre compromís de construir una nova Catalunya amb un futur digne i ple d’oportunitats.

Visca Catalunya!

 

Twitter Twitter Twitter Facebook La Tafanera
Imatges

Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat