Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Notícies Medi Ambient


Dilluns, 8 d'abril del 2013
Curs per aprendre a elaborar sabó amb oli de cuina usat
La regidoria de Medi Ambient i el Consorci de Residus promouen la campanya "Si recicles bé tothom estalvia"
El passat dissabte en el marc de la campanya "Si recicles bé, tothom estalvia", promoguda pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i els ajuntaments de la comarca es va fer al centre cívic de Polinyà un taller per aprendre a elaborar sabó a partir de l'oli de cuina usat.

Amb una recepta senzilla amb l'oli de fregir i sosa, es pot elaborar sabó com es feia antigament. Al taller de Polinyà, organitzat des de la regidoria de Medi Ambient, hi van participar unes 30 persones entre els quals hi havia infants que van ajudar i van aprendre a mesurar les proporcions d'aigua i oli que calia utilitzar per crea sabó.

L'objectiu de la jornada és evitar que el residus d'oli es llencin per la pica contaminant les nostres rieres i medi en general.

L'activitat va agradar molt i l'Estrella (la professora que va dirigir l'activitat) no només va explicar els secrets de les proporcions de fer sabó amb oli de cuina usat sinó que, a més, va explicar trucs que permeten afegir propietats als sabons com per exemple afegir aromes o propietats naturals de plantes.

També es va fer una petita mostra de sabons de diferents tipus i amb diferents aromes que van agradar molt per la seva presentació.

El regidor de Medi Ambient, José Luís Mata i la regidora de Participació Ciutadana, Felisa Garcia també van participar a l'activitat.

A més d'aquest taller, durant el mes d'abril també hi ha previstes altres activitats de la campanya "Si recicles bé, tothom estalvia". El proper 13 d'abril s'ha organitzat el taller de reutilització de residus per elaborar objectes nous a partir de residus, com poden ser joies amb les anelles de les llaunes de refresc, moneders amb brics... es farà a les 11 al centre cívic. També el 27 d'abril a les 10 h hi ha prevista una sortida per visitar el Centre de Tractament de Residus de Vacarisses. Per a més informació i per apuntar-vos a les activitats podeu escriure un correu a l'adreça electrònica:

inscripcions-mediambient@ajpolinya.cat o trucant al tel. 937 130 264 ext 146

Twitter Twitter Twitter Facebook La Tafanera
Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat