Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Notícies Promoció Econòmica


Divendres, 15 de gener del 2016
Can Gavarra amplia els seus espais amb 11 vivers d'empreses nous
16 empreses creades en dos anys amb el suport del servei d'assessorament d'aquest centre per a les empreses i els emprenedors.

Les obres de la segona fase de Can Gavarra, el centre de serveis per a les empreses i els emprenedors de Polinyà, han durat sis mesos. En aquest temps s’hi ha construït una edificació de planta baixa, adjacent a l’actual vestíbul, de 735 m2. En aquest espai s’hi ha construït 10 vivers per al lloguer, dels quals dos són dobles, tres locals de serveis de proximitat amb accés directe des de la plaça exterior, una aula de formació i espais comuns.

L’obra ha costat 697.253,34 euros. D’aquests, el 50% s’ha finançat a través del FEDER,Fons Europeu de Desenvolupament Regional, la Diputació de Barcelona n’ha aportat el 25% i la resta s’ha finançat amb pressupost municipal. Amb la finalització de les obres d’aquesta segona fase, es completa el projecte de construcció d'aquest centre d’empreses que es va posar en funcionament l’octubre de 2013.

Durant aquest temps el centre ha assessorat i orientat a 123 emprenedors i 132 projectes empresarials de diferents àmbits com, per exemple, hostaleria, logística, màrqueting o indústria del metall. També s’hi han impartit una cinquantena de cursos de màrqueting,fiscalitat, finances i habilitats personals. Des de 2014 s’ha contribuït a crear 16 empreses a través del servei d’assessorament de Can Gavarra i també s’hi han organitzat jornades de networking i activitats de dinamització com les jornades de gettingcontacts o la cursa Interempreses.El Centre de Serveis a les empreses i l’emprenedoria Can Gavarra té com a objectiu promoure l’emprenedoria, impulsar i recolzar la micro i petita empresa i crear un pol de coneixement i d’innovació a l’entorn de la logística, amb l’organització d’activitats com un màster universitari, per tal d’incentivar la cooperació entre empreses, afavorir la innovació i la competitivitat del territori i facilitar l’atracció de talent emprenedor i la creació de noves empreses amb contingut tecnològic.

Can Gavarra és una masia que va ser cedida a l’Ajuntament amb motiu del desenvolupament del nou polígon d’activitats econòmiques de Llevant. La ubicació d’aquesta masia en un lloc estratègic, enmig dels polígons industrials i ben comunicada per la xarxa viària, va ser considerada idònia per crear un Centre de Serveis a l’empresa i a l’emprenedor.

La finalització de les obres de la segona fase permetrà a l’Ajuntament seguir impulsant i recolzant a les micro i petites empreses oferint-los preus de lloguer assequibles que van des dels 265 fins als 450 € mensuals per a despatxos d’entre 20 i 44 m2. I amb l’objectiu de reforçar a les micro-empreses, Can Gavarra ofereix dues sales de coworking per a totes aquelles persones emprenedores que requereixin de poc espai i, que per 100 € mensuals, vulguin beneficiar-se d’un espai diàfan, d’ús compartit, que afavoreix el networking i les sinergies interprofessionals.

Qualsevol emprenedor o empresa interessada en visitar Can Gavarra i conèixer els serveis que s'hi ofereixen pot posar-se en contacte al 937.281.110 o escrivint un mail a cangavarra@ajpolinya.cat.

Recuperació de la torre

Paral·lelament a la construcció de l'ampliació de Can Gavarra també s'hi ha restaurat l'antiga torre. Després de molts anàlisis els tècnics van concloure que no es podia reparar pel risc d'esfondrament. Per aquest motiu s'ha optat per desmuntar-la i aixecar-la de nou amb totes les peces originals que s'han pogut aprofitar. Els elements que s'han hagut de substituir s'han fet artesanalment en una bòbila. Les obres de recuperació d'aquest element patrimonial han costat 65.000 euros, dels quals la Diputació de Barcelona se n'ha fet càrrec de 49.058,75.
 

Twitter Twitter Twitter Facebook La Tafanera
Imatges

Informació relacionada
Edificis i Equipaments
Relacionat CAN GAVARRA - Centre de serveis a l'empresa i l'emprenedoria.
Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat