Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Notícies


Dijous, 28 de gener del 2016
Campanya de detecció precoç de càncer de còlon i recte
Polinyà és un dels municipis on s’ha posat en marxa una campanya de detecció precoç del càncer de còlon i recte. El programa s’adreça a tota la població entre 50 i 69 anys i consisteix a fer-se, cada dos anys, una senzilla prova a casa per detectar si les deposicions contenen petites quantitats de sang que no es veuen a simple vista.

Les persones que estiguin en aquesta franja d’edat rebran una carta explicant-los en què consisteix la campanya i les instruccions que han de seguir. Amb aquesta carta hauran d’anar a alguna de les farmàcies de Polinyà on els hi donaran la prova i els hi explicaran com fer-la a casa. El resultat final els serà comunicat per correu o per telèfon en unes setmanes.

Si el resultat de la prova es troba dins la normalitat vol dir que és molt poc probable la possibilitat d’un càncer i passats dos anys tornaran a rebre la carta per repetir el procés. Si, en canvi, es trobessin indicis de sang, és probable que existeixi una lesió benigna. Només en pocs casos la sang s’explica per la presència d’un càncer.

En el cas d'indicis de sang, se’ls proposarà fer-los una colonoscòpia, que és una exploració de l’interior del budell. Aquesta prova es fa amb sedació i té un risc baix de complicacions. A més, permet prevenir el càncer de còlon i recte extirpant els pòlips (petites lesions del budell) que hi puguin haver.

El càncer de còlon i recte és un dels més freqüents entre els homes i les dones de més de 50 anys. La majoria de vegades es desenvolupa a partir de petites lesions de l’interior del còlon o intestí gros, que poden acabar transformant-se en un càncer. Si es detecta a temps és més fàcil de tractar.

Per a més informació sobre aquest programa de detecció precoç us podeu adreçar al vostre metge o farmacèutic. També teniu a la vostra disposició el correu electrònic prevenciocolon@tauli.cat i el telèfon 93 745 83 78, on us atendran de dilluns a divendres de 9 h a 14 h i de dilluns a dimecres de 15 h a 17 h.
Twitter Twitter Twitter Facebook La Tafanera
Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat