Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Notícies Notícies del Ple


Dilluns, 30 de novembre del 2015
Aprovades les ordenances municipals que mantenen els mateixos preus que l'any passat
L'IBI es redueix el 8% de mitjana i s'incrementen les bonificacions.
En el Ple del passat 11 de novembre es van aprovar les ordenances municipals amb els vots a favor del PSC, ICV-Euia, CiU, Guanyem, ERC,  i l'abstenció del PP. No es van poder aprovar en el Ple del dia 28 d'octubre perquè la proposta inicial va ser rebutjada per CiU, Guanyem, ERC (el PP es va abstenir).

Després d’una ronda de converses entre tots els grups municipals es va arribar a l’acord de rebaixar l’IBI al 8% (la proposta inicial que es va rebutjar era d’una rebaixa del 7,59% i ERC sol·licitava fer-la del 8,7%). A més l’alcalde, Javier Silva, va signar uns compromisos sobre aspectes que no es poden incloure a les ordenances però que afecten a la població i que havien demandat diferents partits de l’oposió. Un dels compromisos signats és la posada en marxa de sancions a bancs i grans propietaris amb pisos que portin buits més de 2 anys, tal com ja fan altres ajuntaments. Els ingressos que generin aquestes sancions aniran destinats a Serveis Socials. El reglament d’aquestes sancions s’aprovarà al Ple ordinari del mes de gener, i prèviament es farà el treball d’identificació d’aquestes vivendes. Els passos que es facin per part de l’Ajuntament en aquest sentit estaran consensuats amb la resta de grups municipals. D’altra banda el Govern de Polinyà adquireix el compromís, a proposta d’ERC, d’iniciar durant el 2016 els tràmits necessaris amb l’Organisme de Gestió Tributària per posar en marxa la tarifa plana per al pagament d’impostos de cara a l’any 2017.

A més, als pressupostos de 2016 es crearà una partida a serveis socials de 20.000 euros per a l’ajut de pagament d’impostos , a proposta de Guanyem, i una altra, també a proposta d’ERC, per a la creació d’una figura d’educador de carrer. Aquestes dues partides sumen conjuntament més de la quantitat que representa la diferència entre una baixada d’IBI del 8 i del 8,7% i es nodriran d’aquesta diferència en la recaptació de més del 0,7% en l’IBI.

A part de la baixada de l’IBI, el gruix de les ordenances queden congelades amb el mateix valor de l’any passat. Amb tot, a part de la rebaixa de l’IBI hi ha alguns canvis en les bonificacions. 

Canvis més significatius de les ordenances
•    Baixada de l’IBI del 8%. El coeficient a aplicar és el 0,544.
•    Bonificació del 100% de l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica als cotxes històrics (fins ara era del 50%).
•    Bonificació de la taxa quan un comerç canvia d’ubicació però manté la mateixa raó social
- Es bonifica el 25% quan hi ha una disminució de superfície o ampliació fins el 25%
    - Es bonifica el 15% quan l’ampliació està entre el 25 i el 50%
    - Es bonifica el 10% quan l’ampliació està entre el 50 i el 100%
•    Bonificació del 50% de la taxa d’inserció de publicitat al butlletí per a comerços familiars.
•    Modificació del preu públic de la prestació del servei de menjador a les escoles bressol municipals (a petició de les famílies) i creació d’una taxa que no inclou el berenar.
•    S’inclou el preu públic per a la utilització dels nous espais de Can Gavarra.
•    Canvi de barem del valor cadastral per bonificar el 50% de l'IBI a les famílies nombroses. El valor cadastral per poder sol·licitar la bonificació passa de 120.000 a 140.000 euros, i a 150.000 en el cas de les famílies nombroses de caràcter especial.

Twitter Twitter Twitter Facebook La Tafanera
Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat