Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Notícies


Dimecres, 25 de maig del 2016
La carretera de Sentmenat es convertirà en un passeig
Fins divendres es poden presentar les sol·licituds per formar part del grup de treball que acabarà de definir el projecte.

150 veïns i veïnes de Polinyà van assistir a la sessió informativa del projecte que convertirà la carretera, que actualment divideix el poble, en un passeig i canviarà radicalment l’entrada a Polinyà. El projecte contempla un passeig central amb un carril de circulació a banda i banda. Aquesta és l’opció escollida per tal de poder salvar el desnivell existent en aquesta via. A més, d’aquesta manera, es facilita l’accés dels vehicles als pàrquings.

La velocitat estarà limitada als 30 km/hora i ja s’està treballant en el canvi de senyalització de manera que  els vehicles es desviïn sistemàticament cap a la variant que passa per fora del nucli urbà.

El carril central  serà una zona de passeig de 260 metres de llarg , lliure d’obstacles (no hi haurà creuaments de carrers) i segura. La reducció del trànsit i, conseqüentment, la disminució del soroll faran d’aquest carrer un lloc agradable i tranquil per passejar-hi. La plaça del Vallès també canviarà radicalment per convertir-se en un espai de lleure pla i accessible per a tothom.

Està previst que les obres comencin durant la primavera de 2017 i que durin entre 6 i 9 mesos.

Vols participar en la definició del projecte?

El projecte, però, encara no està del tot definit. És per això que s’inicia ara un procés participatiu que consistirà en la creació d’un grup de treball amb representants dels diferents col·lectius del municipi que, conjuntament amb els tècnics de l’Ajuntament, acabaran de decidir diferents aspectes com el tipus de paviment, l’arbrat, el tipus i la col·locació del mobiliari urbà, on i quants passos de vianants són necessaris o la situació adequada dels contenidors soterrats.

Per ser membre del grup de treball cal omplir aquest full amb les dades personals i el col·lectiu que es vol representar. La sol·licitud es pot enviar per correu electrònic a participacio@ajpolinya.cat o es pot portar a l’Àrea de territori de l’Ajuntament (segona planta) fins divendres 27 de maig. Es considera que el nombre màxim de persones perquè la comissió sigui operativa és de 10 i ha d’incloure els següents perfils:  veïns (3 persones), entitats (2), comerços (1), indústries (1), gent gran (1), joves (1), persones amb discapacitat (1).

En el cas de tenir més sol·licituds aquells que visquin a la zona tindran prioritat. Si, després d’aplicar aquest criteri, encara és necessari es farà un sorteig per a seleccionar les persones que, finalment, formaran part de la comissió de treball. El 30 de maig es formarà la comissió i se’ls hi comunicarà a les persones que en formin part. Les sessions de treball seran els dimecres 1, 15 i 29 de juny i 6 de juliol de 19:00h a 21:00h, a la Sala de reunions de la segona planta de l’Ajuntament.
Twitter Twitter Twitter Facebook La Tafanera
Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat