Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Notícies Seguretat Ciutadana


Dimecres, 9 de desembre del 2015
Actuació policial conjunta per eradicar un brot puntual de robatoris a trasters
Policia Local i els Mossos d'Esquadra han posat en marxa mesures conjuntes
Durant aquest darrer mes i mig, s'ha detectat un increment molt localitzat de robatoris amb força en trasters de la població. Davant aquest augment puntual de fets delictius, les dues principals forces de seguretat de Polinyà, Policia Local i Mossos d'Esquadra, han estat aplicant una sèrie de mesures que ja han donat els primers resultats positius.

Si bé de manera habitual ja hi ha un contacte permanent entre els dos cossos policials, els comandaments es reuneixen a la Mesa Operativa de Seguretat amb caràcter mensual o bé quan es detecten fets excepcionals.

La Mesa Operativa de Seguretat està formada pel sotsinspector en cap de la Policia Local, Juanjo Piquer, i el sotsinspector en cap de la Comissaria de Districte dels Mossos d'Esquadra a Santa Perpètua, Albert Aldecoa. També hi participa en representació de la Policia Local de Polinyà el caporal Carles Benedicto i en representació dels Mossos d'Esquadra el sergent de Seguretat Ciutadana Joan Beteta.

Alhora, l'alcalde, Javier Silva, també té previst convocar una reunió de la Junta Local de Seguretat. Paral•lelament, es farà una reunió amb els representants de les diferents entitats de comerciants, restauració i sectors econòmics de la vila. En aquesta trobada, que comptarà amb la participació dels cossos policials, s'informarà sobre l'actual estat de la qüestió i es donaran consells a tenir en compte per incrementar la seguretat preventiva als establiments.

Mesures i actuacions implementades pels cossos policials

Entre les mesures que es va decidir reforçar a les reunions policials de la Mesa Operativa de Seguretat, en destaquen dues principalment: una de caràcter preventiu i dissuasori, ha estat incrementar el patrullatge policial a peu i en vehicle a la zona centre en diverses hores per controlar i identificar persones sospitoses o reincidents en delictes de les mateixes característiques que els denunciats aquests dies; l'altra mesura ha estat efectuar inspecció ocular tècnica policial (IOTP) en tots aquells trasters i domicilis on s'havien fet denuncies per robatoris. L'objectiu era poder reunir els indicis i proves suficients que ajudessin en la posterior investigació dels presumptes autors.

El treball conjunt i coordinat entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra ja ha començat a donar els primers resultats, amb la imputació de diverses persones durant els darrers dies. Entre aquestes imputacions, destaca la d'un home, al qual se li imputen dos furts en tres dies a establiments de la població.

Val a dir que gran part dels detinguts que es fan al municipi de Polinyà són delinqüents dels anomenats multi reincidents. Persones que compten amb nombrosos antecedents per delictes contra el patrimoni, furt o robatori amb força a l'interior d'establiments, a domicilis i trasters (dels quals sostreuen bicicletes principalment).

Si bé la valoració que fan d'aquestes actuacions els comandaments dels cossos policials és molt satisfactòria pels resultats aconseguits, tots dos responsables policials també coincideixen a explicar que ara no s'ha de baixar la guàrdia. Per aquest motiu, està previst que l'increment de mesures esmentades continuï durant els propers dies amb l'objectiu d'eradicar i aturar preventivament qualsevol rebrot que pogués produir-se.

 

 

Twitter Twitter Twitter Facebook La Tafanera
Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat