Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Actuacions

Pla d'Innovació Conca del Ripoll
PLA D´INNOVACIÓ DE LA CONCA DEL RIPOLL
Els Ajuntaments de Sabadell, Barberà, Castellar, Sant Quirze, Santa Perpètua de la Mogoda i Polinyà treballen des de l’any 2007 conjuntament per tal de incrementar la competitivitat de les empreses del territori i reforçar el potencial econòmic mitjançant un Pla d´Innovació Local[1].  Durant aquest període s’ha realitzat un diagnosi  del territori per establir les accions del Pla d’innovació de la Conca del Ripoll. Un any desprès comencem a treballar amb dos projectes fruit del resultats assolits en la realització del Pla d’innovació.

Durant el Pla d’innovació es van dur a terme un seguit d’activitats, entre les quals podem  destacar l’anàlisi de les gairebé mil empreses que facturen més de 3 milions d’euros del territori i la seva evolució, així com la identificació dels principals agents d’innovació de la zona. A partir d’aquesta anàlisi s’ha pogut establir quins són els negocis que, per dimensió crítica, per perspectives de futur, o pel grau potencial d’innovació que presenten, cal que siguin prioritzats i treballar-hi conjuntament per a reforçar la seva posició al territori de cara al futur.

En l’elaboració del Pla d’innovació ja es va iniciar el treball de dinamització i presa de contacte amb dos dels negocis prioritzats: el de salut i el de la indústria d’alimentació i auxiliar. Un cop finalitzat el Pla d’innovació i havent definit ja un pla d’acció s’ha acordat de continuar amb aquesta feina a través de la realització d’un treball específic amb cada un dels dos negocis.

El clúster de la salut – que s’amplia l’àmbit geogràfic del projecte incorporant el municipi de Terrassa i la seva àrea d’influència- i el clúster d’alimentació i auxiliar tenen com a objectiu definir el contingut, pla de treball i cost de la col·laboració per a la realització del projecte de “Reforç del clúster de la salut a la Conca del Ripoll i entorn de Terrassa” i “l´impuls del clúster de l’alimentació i auxiliar a la Conca del Ripoll” respectivament.
Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat