Viu el Carnaval a Polinyà!

Dilluns, 25 de febrer de 2019 a les 00:00

El cap de setmana del 2 i 3 de març torna la disbauxa a Polinyà de la mà del rei Canestoltes.

Dissabte a les 17 h tindrà lloc la tradicional rua de comparses. A les 19 h, aproximadament, es portarà a terme el judici i crema del Carnestoltes.

Recorregut complet: Onze de Setembre – Carretera del Ramal – Balmes – Ernest LLuch - Rambla – Montserrat Roig – Avinguda de Sentmenat – Ramoneda - Esplanada Centre Cívic. 

Serà a l’esplanada del Cívic on tingui lloc el judici i la crema del Carnestoltes per, després, passar a l’exhibició de coreografies dels grups participants i al lliurament de premis del concurs de comparses. El jurat del concurs estarà format per una persona de cada comparsa i seran elles qui escullin els guanyadors després de valorar-ne el vestuari, l’ambient musical, les coreografies, l’espontaneïtat, el conjunt del col·lectiu, l’originalitat, el treball artesanal realitzat i el material reutilitzat. 

Comparses

  • 1r premi:           150 € i trofeu
  • 2n premi:          100 € i trofeu
  • 3r premi:           100 € i trofeu

Carrosses

  • 1r premi:           150 € i trofeu
  • 2n premi:          100 € i trofeu
  • 3r premi:           100 € i trofeu

L’Ajuntament col·labora amb l’organització de les comparses amb una aportació econòmica de 1.150 € a repartir, a parts iguals, entre els grups participants i que es farà efectiva un cop transcorregut el Carnaval. A més, l’empresa de serveis Semat S.A. es fa càrrec dels entrepans per als participats a la rua.

Després de la rua, durant la nit del 2 de març, continuarà la festa de la mà de Xavalla amb una festa de carnestoltes i concurs de disfresses. Tot plegat a l'esplanada al costat del Centre Cívic, on també hi haurà servei de bar i hotdogs.

Diumenge, 3 de març, serà el torn dels més petits. Durant l’animació infantil programada per a les 12 h a l'esplanada del Cívic, es farà el concurs de disfresses individuals i per grups. Al concurs individual hi podran participar els menors de 14 anys i en el de grups caldrà que el 50% dels integrants tinguin, també, menys de 14 anys. Les inscripcions es faran el mateix dia del concurs.

Limitacions a l'espai d'aparcament

Aquest any, la novetat principal del Carnaval és el canvi d'ubicació: totes les activitats es faran en una gran carpa que s'instal·larà a l'esplanada del Centre Cívic. Per aquest motiu l'espai d'aparcament quedarà limitat des de dijous a la nit fins al dilluns a la tarda. Us recomanem que estigueu atents a la senyalització excepcional que s'hi col·locarà per informar-vos. També quedarà tancat l'accés a l'esplanada des del carrer de Sant Pere, només s'hi podrà accedir des de la Rambla de Rafael Casanova. Teniu més informació al respecte en aquest enllaç.

 

Darrera actualització: 04.03.2019 | 09:41