Tot a punt per començar la Festa Major d'Hivern a Polinyà

Dilluns, 14 de gener de 2019 a les 00:00

Un dels actes principals de la programació serà la inauguració de l'any del centenari del descobriment de les pintures romàniques de l'església de Sant Salvador de Polinyà.

La Festa Major de Polinyà començarà el 18 de gener i s'allargarà fins al diumenge 27 amb un programa que inclou l'acte més tradicional de la festa: la sortida de Sant Sebastià des de la Germandat fins a l'església amb la posterior ballada de sardanes. Per la seva banda, el Casal de la Gent Gran El Roure celebrarà els 10 anys de la seva inauguració amb una festa oberta a tota la població que inclou una exposició, la representació de dues obres de microteatre a càrrec del grup Agosarats i un brindis d'aniversari.

Tampoc hi faltarà la Cursa Popular de Polinyà, que aquest any arriba a la 32a edició. El programa també compta amb dos espectacles infantils: el primer tindrà lloc diumenge 20 a les 12 h amb la companyia Xip Xap al Roure i, el segon, dilluns 21 de gener amb una activitat durant la qual ens acompanyaran els personatges Disney més populars. Per la seva part, a la Germandat hi trobarem teatre dos dies: el 19 i el 27 de gener. El grup de teatre de l'entitat representarà "Les cartes d'Hèrcules Poirot i l'entrada és gratuïta. 

Centenari del descobriment de les pintures romàniques

Amb motiu de la Festa Major d'Hivern, l'Ajuntament de Polinyà inagurarà el Centenari del descobriment de les pintures romàniques de Polinyà amb la conferència "Les pintures romàniques de Sant Salvador de Polinyà i el seu context. Paral·lels i connexions amb Barberà, Cardona i Sant Martí Sescorts", a càrrec del Dr. Eduard Carbonell i Esteller, doctor en Història de l'Art Medieval, excatedràtic a la UAB i a la UdG, exdirector del MNAC, exdirector general de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. Aquest serà el tret de sortida per a un any dedicat a la promoció i la difusió del patrimoni històric i artístic més valuós de Polinyà. 

Recordeu que podeu consultar la programació de la Festa Major a l'App municipal, que podeu descarregar tant a l'App Store com a Google Play. 

Darrera actualització: 14.01.2019 | 18:37