Polinyà, per sobre de la mitjana catalana en votar quasi el 13% del cens els pressupostos participatius

Dimecres, 13 de desembre de 2017 a les 00:00
Les actuacions als passos elevats, un espai per a gossos i la instal·lació de veles a la rambla són els tres projectes més votats.
 
La ciutadania de Polinyà ha decidit que la partida d’inversions del pressupost municipal del 2018 destinada a pressupostos participatius es destini a realitzar diverses actuacions als passos elevats, a la construcció d’un espai d’esbarjo per a gossos i a la instal·lació de veles a la rambla de Rafael Casanova durant els mesos d’estiu. A la votació, que es va posar en marxa el 22 de novembre i va finalitzar el 10 de desembre, hi han participat 835 ciutadans, el 12,58% d’un cens de 6.640 persones. Des del govern municipal es valora molt positivament l’índex de participació que supera amb escreix la mitjana catalana, que oscil·la entre el 2 i el 8% del cens en municipis amb dimensions semblants a les de Polinyà.
 
El primer dels projectes seleccionats ha rebut 523 vots i consistirà en la modificació de set passos elevats de l’avinguda de Sabadell i dels carrers Onze de Setembre i Montserrat Roig per tal que siguin menys agressius i evitar que malmetin els cotxes. En paral·lel, el projecte també inclou la instal·lació de llums LED als passos elevats del carrer Ernest Lluch, l’avinguda Lluís Companys, avinguda Sabadell i carrer Onze de Setembre per tal d’augmentar la visibilitat i la seguretat dels vianants. Aquest tipus de llums s’encenen quan detecten l’aproximació d’un cotxe o d’un vianant. Aquesta actuació tindrà un cost aproximat de 22.500 euros.
 
El segon dels projectes seleccionats, escollit per 396 persones, és el de dissenyar i construir un parc per a gossos de 1.000 m2 al costat del pont del parc de la Riera. L’espai comptarà amb una font i dos jocs d’agility. Aquest projecte costarà 11.485,32 € aproximadament.
 
Per últim, el tercer projecte més votat consistirà en la instal·lació de 24 veles que faran ombra a la Rambla de Rafael Casanova durant els mesos més calorosos, amb unes dimensions de 10 x 6 metres cadascuna i un cost aproximat de 49.000 €.
En aquest procés de participació han pogut participar totes aquelles persones empadronades a Polinyà majors de 16 anys. S’han presentat un total de vuit propostes de les quals es podien escollir, a través del web decidimpolinya.cat, fins a un màxim de tres. També es van habilitar dos ordinadors, al Casal de la Gent Gran i a l'Oficina d'Atenció a les Persones, per tal de facilitar l'accés i donar suport a les persones que ho necessitessin.

L’objectiu d’impulsar uns pressupostos participatius és el d’implicar la ciutadania en la presa de decisions sobre el destí d’una part dels recursos públics a través d’un sistema reglat de participació. Aquesta ha estat la primera experiència d’aquest tipus a Polinyà però de cara al proper any el govern municipal vol repetir l’experiència, aquest cop amb un procés ampliat que permeti una primera fase de recollida i debat de propostes de la ciutadania per a, posteriorment, passar a una segona fase de votació.  
 

 PROJECTE 

 VOTS

 Actuacions als passos elevats

 523

 Espai d’esbarjo per a gossos

 396

 Veles durant l’estiu a la rambla

 385

 Tirolina al parc del camí de la Riera

 341

 Espai de workout

 317

 Parc infantil de les Tres Bessones

 244

 Instal·lació de jocs nous a la pista d’skate

 198

 Substitució de les plaques de carrer envellides

 101

Darrera actualització: 14.12.2017 | 10:38