Polinyà recorda el seu passat agrícola amb els Tres Tombs

Dilluns, 15 de gener de 2018 a les 00:00

Polinyà, juntament amb la vuitantena de municipis catalans que també ho faran al llarg del 2018, ha celebrat la tradicional festa dels Tres Tombs. 

La temporada es va iniciar el segon cap de setmana de gener, i Polinyà, va ser dels primers municipis en celebrar aquesta festa. La cita, d'arrels agràries i mantinguda viva a Polinyà gràcies a la tasca de l’Associació d’Amics de Sant Antoni Abat fa protagonista els animals i la tasca pagesa. Entorn al seu patró, Sant Antoni Abat, el certamen és similar a totes les poblacions: una jornada de desfilades al carrer de carros, carruatges, cavalls i ases, però també alguns animals de companyia que són beneïts a l’església de Sant Salvador. Aquest any, a la tradicional passada dels Tres Tombs hi han participat unes 140 persones amb els seus respectius carruatges, cavalls i mules.

Una exposició sobre les eines tradicionals del camp

Aquest any, a Polinyà, hem gaudit d’una novetat important: l’exposició d’eines del camp organitzada pels Amics de Sant Antoni Abat de Polinyà. Durant una setmana van convertir el Centre Cívic en un museu sobre el passat agrícola del municipi amb una valuosa col·lecció d’eines provinents de diverses masies del poble: Can Rovira, Can Monistrol, l’Hereu- Coll i Can Miquel de Cal la Treseta. També s’hi va poder admirar una col·lecció de selles de muntar aportades per Can Alsina, Can Rovira, Ana Torcal, Gori Sant Martí i una altra provinent del Prat de Lluçanès.

Alguns dels objectes exposats arrosseguen segles d’història i tots ells, en el seu conjunt, conformen el relat del passat de Polinyà. Alguns dels socis de l’associació d’Amics de Sant Antoni Abat van fer de guies a l’exposició tant per als grups d’alumnes de l’Institut Polinyà i de la resta d’escoles del municipi que s’hi van apropar com per a la resta de veïns i veïnes. Així, han pogut conèixer per què servir una pioxa o un pescapous, com es treballava la terra i quins eren els utensilis essencials per a un agricultor de la zona.

Durant la celebració entorn de Sant Antoni Abat, també va tenir lloc, per tercer any, la Mostra de races de cavall a l’esplanada del Centre Cívic.   

Visiteu la galeria d'imatges en aquest enllaç

Darrera actualització: 16.01.2018 | 11:52