Polinyà es converteix en vila cardioprotegida

Divendres, 9 de març de 2018 a les 00:00

L’Ajuntament de Polinyà, en col·laboració amb Creu Roja ha creat el municipi cardioprotegit amb sistema de trucada automàtica al 061 i geolocalitzador.

L’Ajuntament ha instal·lat quatre desfibril·ladors a la via pública. Ells llocs escollits són la plaça de la Vila (a la façana de l’Ajuntament), el PAS, el Roure i la zona esportiva del Turó. Tots s’han instal·lat a l’exterior de manera que són accessibles a tota la ciutadania.

Els desfibril·ladors compten amb un sistema d’alarma que s’activa en el moment que s’obre la capsa de protecció. L’aparell està connectat amb el 061 i un geolocalitzador. De manera que el servei d’emergències pot donar resposta en pocs segons i tenir localitzat l’aparell en tot moment. A més, per seguretat, els desfibril·ladors estan preparats perquè no funcionin si l’afectat no té realment una parada cardíaca. És a dir que, la mateixa màquina, comprova si la persona afectada té pols i en cas de tenir-ne no emetrà cap descàrrega. Els desfibril·ladors estan supervisats de manera constant per la Creu Roja les 24 hores, els 365 dies de l’any.  

Aviat, l’Ajuntament organitzarà cursos gratuïts de primers auxilis, de sis hores de duració, adreçats tant a les entitats com a la ciutadania en general. Els quatre desfibril·ladors instal·lats avui a Polinyà se sumen als dos mòbils dels quals disposa la Policia Local. L’Ajuntament preveu instal·lar-ne més en els pròxims mesos.

Darrera actualització: 09.03.2018 | 14:57