L'Ajuntament de Polinyà implanta un nou sistema de vídeo-actes als plens del consistori

Dimecres, 30 de maig de 2018 a les 00:00

Les vídeo-actes facilitaran a la ciutadania l’accés a la informació dels plens municipals, a les intervencions de cada regidor i dels seus vots emesos.

Amb la voluntat de connectar el món local amb la transparència, el bon govern, la innovació democràtica i l’accés a la informació, l’Ajuntament de Polinyà posa en marxa un nou sistema de vídeo-actes de les sessions plenàries que celebri el consistori.

Aquest nou sistema combina la gravació en vídeo de les sessions amb el document electrònic que conté l’ordre del dia de la sessió, el contingut dels acords aprovats, els assistents a la sessió i el règim de votacions. Està previst que, més endavant, l’Ajuntament retransmeti també per streaming les sessions dels seus Plens per poder seguir-los des d'ordinadors i dispositius mòbils.

El nou sistema de vídeo-actes també millora l'eficiència dels recursos personals de l'administració que, fins ara, s'havien de destinar a transcriure la sessió. També evitarà possibles problemes d'interpretació perquè totes les intervencions seran recollides en vídeo. 

Amb la nova plataforma, que es posarà en marxa amb el ple ordinari de maig, la ciutadania podrà accedir directament al punt de la sessió que l'interessi o una intervenció determinada de qualsevol dels regidors i regidores que formen par del Ple. De moment, s'ha completat una primera fase de la implantació de la vídeo-acta i, més endavant, en una segona fase, s'hi afegirà la possibilitat de seguir el ple en directe des del web municipal. Totes les sessions gravades es poden consultar a https://actes.ajpolinya.cat.

Per a la implantació d'aquest nou sistema s'han instal·lat dues càmeres a la sala de plens, una d'elles capturarà un pla general de la sala, mentre que l'altra capturarà un plano curt dels regidors en el moment de les seves intervencions.

Darrera actualització: 30.05.2018 | 12:42