La Junta de Seguretat Local es reuneix per fer balanç a Polinyà

Dilluns, 1 d'abril de 2019 a les 00:00

A la darrera reunió de la Junta de Seguretat Local de Polinyà, que va tenir lloc el mes de març, es va constatar un descens en els robatori amb força a establiments i a l’interior de vehicles al municipi, contràriament a l’augment de la mitjana a Catalunya durant el darrer any.

Per contra, durant l’últim trimestre de l’any passat hi va haver un lleuger augment del robatori amb força a domicili, passant de 13 a 19 casos (46,2 %) i del robatori amb força a empreses, de 18 a 19 casos (5,6 %). La bona dada s’ha donat en el descens del 71,4% de robatoris amb violència i intimidació.

Tot i el petit repunt de robatoris a domicilis durant el darrer trimestre de l’any, s’ha augmentat un 6,5 per cent l’índex de resolució, que passa del 22,6 % al 29,1% i del número de persones detingudes, que augmenta un 33,3 % i passa de 12 a 16 detencions.

Els comandaments policials van destacar l’interès a reforçar les campanyes de conscienciació a través dels canals de comunicació locals i de xerrades amb diferents col·lectius, especialment joves i gent gran. En aquest sentit, en el darrer any han assistit gairebé 750 persones a les diferents accions que han portat a terme la Policia Local i els Mossos d’Esquadra a Polinyà, per tractar temes com els riscos d’internet, la prevenció de delictes d’odi, l’ús de whatsapp o la violència masclista.

Pel que fa a trànsit, la Policia Local de Polinyà ha destacat que en el darrer any el número d’accidents de trànsit en el nucli urbà ha baixat un 5,88% (de 85 a 80 accidents), tot i que ha augmentat la lesivitat un 37,50%.

En canvi, els representants del cos van manifestar la seva preocupació per l’augment dels delictes contra la seguretat del trànsit (171,4%) on s’han passat de 7 casos durant el 2017 a 19 casos el 2018.

S’ha destacat també la tasca per la convivència que du a terme la Policia Local, amb un increment del 4,50 % en actuacions en matèria de convivència i civisme, fins a 461 actuacions. Les dues actuacions amb un pes més important són les denúncies per actuacions amb gossos i per molèsties al veïnat.

La Junta de Seguretat Local és un òrgan de col·laboració i coordinació dels diversos cossos policials que operen al municipi. Està formada per l’alcalde o alcaldessa de Polinyà, el delegat o delegada del Govern, el regidor o regidora de seguretat ciutadana, el cap de la policia local i representants del cos dels Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Aquest òrgan es reuneix un cop l’any.

Darrera actualització: 03.04.2019 | 12:43