Informació sobre la deducció en l'IRPF per despeses en escoles bressol

Dimecres, 13 de febrer de 2019 a les 00:00

Les famílies de les escoles bressol municipals Badabadoc i Ginesta no hauran de demanar cap document a l’Ajuntament perquè és aquest qui informa a l’Agència Tributària sobre els rebuts del 2018

Amb l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat, el passat mes de juliol, es va incrementar la deducció per maternitat fins a mil euros addicionals per l’escolarització a les escoles bressol d’infants entre 0 i 3 anys. Aquesta mesura tindrà efecte per primera vegada durant la campanya de la renda que començarà el proper mes d’abril.

És responsabilitat dels centres, i no dels progenitors, entregar a Hisenda la informació sobre els menors i les despeses deduïbles. En el cas de les escoles bressol municipals de Polinyà, tant la Badabadoc com la Ginesta, en ser centres de titularitat pública, l’Ajuntament ja ha traslladat a l’Agència Tributària tota la informació necessària referent a les quotes mensuals de l’escola. Per tant, les famílies no hauran de presentar cap justificant emès pel centre.

Servei de menjador

Les despeses de menjador de les escoles bressol també és deduïble a partir d’ara, sempre que els rebuts corresponguin a mesos complerts. En el cas dels centres municipals Badabadoc i Ginesta, com que aquest servei està gestionat per una empresa externa, l’Ajuntament no pot enviar a Hisenda la informació sobre els rebuts cobrats en concepte de menjador. Per tant, les famílies hauran d’incloure la despesa del menjador a l’esborrany de la Declaració de la Renda. L’Ajuntament recomana tenir a mà els rebuts del menjador corresponents al 2018 perquè és possible que l’Agència Tributària els hi demani.

Teniu més informació al respecte al web de l’Agència Tributària.

Darrera actualització: 13.02.2019 | 14:57