Els centres educatius aproven amb nota les activitats de la Guia Paidea del curs 2017/18

Dimecres, 1 d'agost de 2018 a les 00:00

La guia Paidea és un recull de propostes educatives que l’Ajuntament ofereix als centres educatius públics del municipi com a activitats complementàries per a realitzar durant el curs.

Aquestes activitats les organitza l’Ajuntament, a sol·licitud dels centres, amb recursos propis o d’altres organismes públics. Per tal de millorar i avaluar els resultats, cada any es demana als responsables dels centres que valorin les activitats sol·licitades i que han realitzat durant el curs. Enguany la nota supera el 4, en una escala de l’1 al 5. A Polinyà, aquest programa es va posar en funcionament el 2004, des de llavors tant les escoles bressol municipals com les escoles de primària i l’Institut disposen d’un ventall de propostes a escollir segons les temàtiques que vulguin treballar a classe:

  • Coneixement de Polinyà: una oportunitat per conèixer in situ l’Ajuntament, l’església romànica, l’arxiu municipal, la biblioteca o l’Espai Jove el Casal.
  • Foment del civisme: inclou activitats sobre educació viària i seguretat a internet, el foment de la convivència a les aules, la lluita contra el maltractament animal i la promoció del respecte i la tinença responsable d’animals, la organització d’una campanya de donació de sang o diversos tallers sobre igualtat de gènere 
  • Apropament a la cultura: xerrades sobre nazisme i l’holocaust
  • Orientació de cara al futur: sortides a la mostra d’ensenyament, tècniques per millorar l’estudi, xerrades sobre formació i ocupació, emprenedoria o simulació d’entrevistes de selecció.
  • Foment d’hàbits saludables: prevenció del consum del tabac i alcohol, tallers sobre sexualitat, autoestima, alimentació saludable, salut bucodental i postural.
  • Cura del medi ambient: es tracta de promocionar el respecte per la natura a través d’horts a les escoles, plantades d’arbres, el coneixement del medi natural pròxim, tallers sobre la gestió de residus i autocompostatge o producció de biogàs a partir de residus orgànics.
  • Foment de la tecnologia: taller de robòtica, ciència, matemàtiques o efectes especials.

En algunes d’aquestes activitats els alumnes de l’Institut participen activament en el marc del Projecte d’Aprenentatge-Servei. És el cas, per exemple, de les visites guiades a l’Ajuntament i a l’església romànica, o de les col·laboracions voluntàries que realitzen durant la Festa de l’Esport o la Cursa de Polinyà.  

Durant el curs 2017-18 les activitats més sol·licitades pels centres han estat aquelles que tenen a veure amb el foment del civisme i els hàbits saludables: 

83 activitats realitzades a petició dels centres

EBM Ginesta 3

EBM Badabadoc 3

Escola Polinyà 12

Institut Polinyà 15

Escola Pere Calders 23

Escola Roser Capdevila 27

Darrera actualització: 01.08.2018 | 10:18