Creu Roja obrirà seu a Polinyà a un local cedit per l'Ajuntament

Divendres, 3 d'agost de 2018 a les 00:00

L’entitat desenvoluparà diversos programes socials al municipi en col·laboració amb els Serveis Socials

L’Ajuntament de Polinyà, representat per l’alcalde Javier Silva, i Creu Roja, amb la representació del seu delegat especial a Sentmenat, Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall, Marià Gàllego i Gàllego, han signat un conveni pel qual l’Ajuntament cedeix un local a l’entitat perquè desenvolupi diversos programes socials a Polinyà. Creu Roja és una institució humanitària internacional, reconeguda com a entitat d’interès social a l’estat espanyol, que té com a finalitat millorar la qualitat de vida de les persones més desafavorides de la nostra societat. A Polinyà posarà en marxa diversos programes socials, motiu pel qual necessita d’un espai apte per a desenvolupar aquestes funcions.

El local, situat al carrer Pirineus, número 8, s’haurà d’adequar per al seu nou ús. L’Ajuntament es farà càrrec de les obres i està previst que l'entitat pugui instal·lar-s'hi a finals de 2018. Serà llavors quan l’Ajuntament lliurarà les claus del local a la Creu Roja. El conveni de cessió del local té una validesa de quatre anys durant els quals l’entitat treballarà de manera conjunta amb els Serveis Socials del municipi en el desenvolupament de diversos programes. L’activitat de Creu Roja a Polinyà estarà orientada a diverses problemàtiques socials:

  • Promoure la salut comunitària i evitar conductes de risc entre els joves. Per aconseguir-ho Creu Roja formarà joves amb inquietuds sobre la promoció de la salut i els hàbits saludables perquè després siguin aquests els que informin i sensibilitzin la resta de joves del municipi a través de xerrades, jocs, intervencios directes, etc.
  • Evitar la soledat no volguda de les persones grans. En aquest sentit, els projectes de Creu Roja estan orientats al foment de l’autonomia personal, l’envelliment actiu i la seva relació amb l’entorn.
  • Donar protecció a dones víctimes de violència masclista. Atendre i donar protecció a col·lectius vulnerables és una prioritar i per aquest motiu Creu Roja posarà en marxa el servei ATENPRO a Polinyà per tal de protegir i donar suport a dones víctimes de violència de gènere.
  • Promoure l’activitat voluntària per tal de consolidar una xarxa de solidaritat al municipi. Per dur a terme tots els programes que Creu Roja té pensants per a Polinyà serà indispensable crear una xarxa de persones disposades a donar una part del seu temps lliure per fomentar la solidaritat al municipi.
Darrera actualització: 03.08.2018 | 13:47