Comunicat de l'Ajuntament referent als darrers casos de robatori a domicilis del poble

Dimecres, 19 de desembre de 2018 a les 00:00

En els últims dies l’Ajuntament de Polinyà ha detectat una preocupació creixent en relació als robatoris sense violència a domicilis de Polinyà. En aquest sentit, l’Ajuntament informa que la Policia Local, en coordinació amb els Mossos d’Esquadra, està fent un seguiment exhaustiu. Així mateix, vol incidir en què, a data de 19 de desembre, a Polinyà només s’han comptabilitzat tres robatoris més que el 2017. N’hem passat d’11 a 14. Una xifra que se situa per sota de la mitjana dels municipis catalans amb característiques similars al nostre.

En els darrers mesos la Policia Local ha intensificat el control de les entrades i sortides a la població, així com el patrullatge, sobretot a les zones pròximes a àrees boscoses. El resultat és que 6 persones han estat detingudes en les darreres setmanes.

A més, l’Ajuntament vol informar la ciutadania que en les darreres setmanes s’ha instal·lat un sistema de videovigilància als accessos a la població i a altres punts sensibles. En el 2019, està previst augmentar el número de càmeres.

Les mesures de seguretat que es prenen a l’habitatge són un factor molt important per a evitar els robatoris. En aquest sentit, la  Policia Local recomana:

  • Protegir les plantes baixes amb reixes a les finestres o una balda interior.
  • Procureu instal·lar panys d’alta seguretat. És recomanable instal·lar-ne un que disposi de tres punts d’ancoratge al bastiment de la porta (superior, interior i lateral).
  • Instal·leu persianes en totes les finestres i balcons amb forrellats interiors que no permetin l’obertura des de l’exterior.
  • Si teniu alarma, cal que estigui connectada a una central receptora, aquesta s’encarregarà de verificar els senyals rebuts i, si s’escau, trucar a la policia. Recordeu que els sistemes d’alarma s’han de verificar periòdicament i recordeu connectar-la sempre, mentre dormiu i quan sou fora de casa.
  • Si marxeu de vacances, tanqueu bé portes i finestres i demaneu a algú de confiança que us reculli la correspondència i faci un cop d’ull a l’habitatge.

En el ben entès que la col·laboració ciutadana és també un factor clau per a pal·liar aquesta problemàtica, us recordem el número de la Policia Local de Polinyà és el 93 713 08 17.

Darrera actualització: 19.12.2018 | 16:17