Polinyà se suma als actes del Dia Internacional contra la violència de gènere

Dimarts, 13 de novembre de 2018 a les 00:00

L’Ajuntament ha preparat una programació d’activitats amb motiu del Dia Internacional contra la violència de gènere, que se celebra el 25 de novembre, per tal de conscienciar sobre la necessitat de lluitar tots junts contra la violència masclista.  

Les activitats començaran el 19 de novembre, a les 18.15 h, amb un taller a càrrec de la psicoterapeuta i facilitadora de grups, Aroa Talavera, sobre el sexisme a la publicitat. Tindrà lloc al Roure.

Divendres 23 de novembre a les 18 h, la campanyia Projecte Lilith portarà al Roure la seva obra “Indòmita”. Una peça que reflexiona sobre la situació actual del gènere femení a la societat occidental que ens envolta.

I finalment, el 25 de novembre, tindrà lloc la tradicional caminada contra la violència de gènere que organitza l’Associació de Dones de Polinyà. La sortida serà a les 9 h, a la plaça de la Vila. A la tornada, també a la plaça, es farà lectura del manifest i una xocolatada.  

El 25 de novembre va ser declarat el Dia Internacional contra la violència de gènere durant la priemra Trobada Feminista de Llatinoamèrica i del Carib celebrada a Bogotà el 1981, tot i que no va ser fins el 1999 quan l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data. Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes i activistes polítiques Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal. El 25 de novembre del 1960, totes tres es dirigien a visitar els seus marits a la presó de Puerto Plata, a la República Dominicana, quan la policia secreta del dictador Rafael Trujillo les va assassinar.

 

Darrera actualització: 12.11.2018 | 17:37